RKI sommerferie
Økonomi

Kan sommerferie og RKI kombineres?

Måske drømmer du om en dejligt sommerferie – men har ingen penge. Hvis du så samtidig også er i RKI, så bliver det nok bare ved drømmen – eller hvad?

Faktisk er RKI ingen hindring for at få et forbrugslån – hvis du ellers bære dig rigtigt ad.

For godt nok er der mange låneinstitutter, der ikke vil låne dig penge, hvis du er i RKI. Men det er ikke alle.

Der kan være situationer, hvor det er fuldstændig umuligt at finde nogen, som kan hjælpe dig. I den sidste ende kommer det dog ofte meget an på, hvorfor du er havnet i RKI.

Har du båret dig helt uansvarligt ad? Eller skyldes det bare uheldige omstændigheder? De låneinstitutter, som er villige til at give forbrugslån trods RKI registrering vil i den sidste ende kigge på de enkelte tilfælde – og så tage deres beslutning.

Men du bør kun bruge denne mulighed, hvis du ikke har andre. For de tager sig naturligvis godt betalt for risikoen – nemlig i form af meget høje renter.

Så overvej først lige, om du virkelig har brug for den sommerferie. Eller om du kan finde et billigere alternativ – som f.eks. at låne et sommerhus.

Og sørg for guds skyld for at få betalt dit forbrugslån tilbage. For ellers er det ikke sikkert, at du får chancen igen.

Det kan også godt betale sig at gøre sin research på forhånd. For der kan være stor forskel på, hvor meget du skal betale for dit forbrugslån. Så brug nettet og tjek de enkelte muligheder.

Og når du så endelig er kommet af sted på din sommerferie, vil jeg anbefale dig, at du bruger noget af tiden på at planlægge, hvordan du kan få din økonomi i orden igen – så du ikke behøver at tage endnu et forbrugslån næste sommer.