Familieferie
Rejser

Hvilken type sommerferie skal du på?

Det kan godt være, at du synes, at der er (alt for) lang tid til sommerferien. Men selvom det stadig er mørkt og koldt udenfor, så er det faktisk ved at være på tide at tænke på strand og varme.

For januar er højsæson for bestilling af sommerferie. Og det betyder også, at hvis du gerne vil bestille igennem et rejseselskab, så skal du gøre det nu. For ellers kan du risikere, at de bedste hoteller er udsolgt på den destination, som du gerne vil til.

Der er dog en del ting, som du lige skal overveje først.

For det første skal du beslutte dig for, om du er til charterrejse – eller hellere vil på en mere specialisteret ferie.

Er det charterrejsen, der trækker, så er der masser af større rejsebureauer at vælge imellem. Og der er ikke den store forskel på dem. Så i den sidste ende handler det om pris og hvilke hoteller, som du kan få.

Men måske har du mere lyst til en anderledes destination – eller rejseform. Så er det ikke de store charterselskaber, som du skal kigge efter – men nærmere de små, specialiserede rejsebureauer.

For de små bureauer har den fordel, at de er dygtige til hver deres område – netop fordi de har specialiseret sig. Og derfor kan du få en meget bedre rejse ved at vælge dem.

Du finder dem nemmest ved at google dig frem. Så kommer de enten i søgeresultatet eller i de betalte annoncer.

Den sidste mulighed er, at du planlægger hele rejsen selv. Det kræver noget mere, men til gengæld kan du også få det, lige som du vil have det.

Du skal bare ikke forvente, at det nødvendigvis bliver billigere af, at du gør alt arbejdet selv. For rejsebureauerne kan ofte få ret fordelagtige aftaler, fordi de booker større mængder af rejser og hoteller.

Men hvad enten du skal på charterrejse, specialrejse eller vil klare det hele selv, så er det en god idé at booke nu – inden det hele bliver udsolgt.